Tina Weirather wint Super-G in Crans-Montana en neemt WB-leiding in haar specialiteit

Print
Tina Weirather wint Super-G in Crans-Montana en neemt WB-leiding in haar specialiteit

Foto: AP

Tina Weirather heeft zaterdag in het Zwitserse Crans-Montana de Wereldbekermanche Super-G bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Liechtensteinse haalde het voor de Oostenrijkse Anna Veith en de Zwitserse Wendy Holdener en neemt de leiding over in de Wereldbekerstand Super-G. De Amerikaanse vrouwen Mikaele Shiffrin en Lindsey Vonn stonden niet aan het vertrek in Crans-Montana.

Weirather liet een tijd van 1:02.17 noteren. Ze hield daarmee voldoende voorsprong op Veith (+0.36) en Holdener (+0.38). Het is voor de 28-jarige Liechtensteinse haar negende WB-zege, haar tweede dit seizoen na eerder te hebben gewonnen in de Super-G van Lake Louise in het begin van het seizoen.

Weirather neemt dankzij haar zege de leiding over in de Wereldbekerstand Super-G. Er staat op 15 maart, tijdens het laatste competitieweekend in het Zweedse Are, nog één Super-G op het programma. De Zwitserse Lara Gut werd pas zevende in eigen land en verloor zo haar leidersplaats. Ze telt nu 46 punten achterstand op Weirather.

In het algemene Wereldbekerklassement blijft de Amerikaanse Mikaela Shiffrin soeverein aan de leiding. De 22-jarige Amerikaanse, goed voor tien WB-zeges dit seizoen, telt 1513 punten. Weirather is derde (797 punten), na Holdener (902). Zondag staat in Crans-Montana nog een combiné voor de skiesters op het programma.