Koekelkoren en Van Walle eindigen als zeventiende op World Tour beachvolley: “Ons niveau niet gehaald”

Print
Koekelkoren en Van Walle eindigen als zeventiende op World Tour beachvolley: “Ons niveau niet gehaald”

Foto: BELGA

Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn vrijdag finaal als zeventiende geëindigd op het vijfsterrentoernooi in het Amerikaanse Fort Lauderdale (World Tour). De Belgen gingen in hun zestiende finale met 2-0 (21-14 en 21-19) onderuit tegen de Letse tandem Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins.

De Belgische kampioenen overleefde poule B als nummer drie en kwamen zo uit tegen de nummer twee van een andere groep. De Letten toonden zich sterker gedurende twee sets. Later vrijdag wonnen ze ook hun volgende wedstrijd tegen het Braziliaanse paar Alison/Bruno Schmidt om zo de kwartfinales te bereiken.

Dries Koekelkoren keek achteraf vooral naar de eigen prestatie. “We haalden ons beste niveau niet. Onze rally’s waren slordig en we maakten de gekregen kansen niet af. Zo maakten we het onszelf moeilijk tegen een topteam. Samoilovs en Smedins hadden ook een goed tactisch plan uitgedokterd in blokverdediging, waardoor ik veel werd afgeblokt. We anticipeerden te laat en hadden het moeilijk om een oplossing te vinden. Dit is dus zeker een werkpunt voor de rest van het seizoen. Ook aan onze service moeten we nog werken, zodat we die op het niveau van vorig jaar kunnen krijgen. De komende dagen zullen we dat al zeker doen om al in Doha verbetering te zien.”

“We verzamelen met deze zeventiende plaats 480 punten en dat is zeker niet slecht”, besloot Koekelkoren. “Toch overheerst het gevoel van ontgoocheling want we mikten op de top tien. Hopelijk krijgen we daarvoor volgende week een nieuwe kans.”