EuroMillions League-20ste speeldag

Bergen-Oostende als aperitief op bekerfinale

Print
Bergen-Oostende als aperitief op bekerfinale

Foto: Rudy DECLERCK

De 20ste speeldag van de EuroMillions League wordt vandaag en zondag betwist. Bergen-Oostende vormt de aperitief op de bekerfinale van 11 maart in Vorst Nationaal en tussen beide clubs. De kustploeg kan vanavond ook een 20ste competitiezege op een rij boeken.

Eén week voor de finale van de Bpost Cup in Vorst Nationaal kijken Bergen en Oostende elkaar vanavond in de Mons Arena in de ogen. Uitkijken of de Henegouwers na de afstraffing van woensdag in Charleroi enerzijds met een reactie uitpakken en anderzijds Oostende een eerste nederlaag kunnen toedienen. Bij Bergen is Tre Demps (dij) onzeker. Als de kustploeg ongeslagen blijft, kan Antwerp Giants zijn tweede plaats eventueel verstevigen.

De Giants recupereren MVP Jason Clark en zien de ervaren Tremmell Darden zijn debuut vieren. “Ik ben klaar om met mijn ervaring de Giants te helpen,” zei de ex-speler van onder meer Real Madrid en Olympiacos Piraeus. De Giants ontvangen vanavond in de Lotto Arena Limburg United. Okapi Aalstar neemt het in het Forum tegen Luik op en kan zich geen uitschuiver richting een stek in de top 3 permitteren. Rode lantaarn Leuven Bears moet in de Sportoase winnen van Kangoeroes Willebroek wil het de aansluiting met de top 8 forceren. Zondag trekt Charleroi naar de hoofdstad waar Brussels wacht.