Na al haar miserie: Victoria Azarenka maakt rentree op Indian Wells

Print
Na al haar miserie: Victoria Azarenka maakt rentree op Indian Wells

Foto: AP

De 28-jarige Wit-Russische Victoria Azarenka maakt volgende week in Indian Wells (8.648.508 dollar) haar rentree op de tennisbaan. De voormalige nummer een van de wereld komt naar het hoog aangeschreven toernooi in Californië omdat ze haar zoon Leo daar zonder problemen mee naartoe kan nemen. Azarenka is al maandenlang verwikkeld in een juridische strijd met haar ex om de voogdij van het jongetje, die in december 2016 werd geboren.

Vorig jaar maakte Azarenka al een kortstondige comeback. De tweevoudige winnares van het Australian Open (2012, 2013) deed in de zomer mee aan het WTA-toernooi van Mallorca en aan Wimbledon, waar ze de vierde ronde haalde. Daarna liet ze zich niet meer zien op de tennisbaan vanwege een conflict met haar ex. Azarenka wil niet zonder haar zoontje op stap en bleef daarom in Californië, waar ze woont. Het toernooi van Indian Wells is in de buurt en dus maakt de winnares van twintig WTA-titels daar haar rentree.

Op de wereldranglijst is Azarenka naar de 203e plaats afgezakt. Ze kreeg een wildcard voor het hardcourttoernooi dat ze in 2012 en 2015 won. “In heb altijd graag in Indian Wells gespeeld en keer met veel plezier terug naar de Californische woestijn om er voor een derde titel te strijden”, bedankte Azarenka.