Voor deze snowboarder is de “Beast of the East” een waar genot

Print

Voor deze snowboarder is de “Beast of the East”’ een waar genot Video: Reuters

Ondanks dat Groot-Brittannië geteisterd wordt door de zogenaamde “Beast of the East”, zijn er ook enkelingen die wel erg blij zijn met het gure winterweer. Snowboarder Billy Morgan is daar één van. Op de afgelopen Olympische Winterspelen kon hij een bronzen medaille behalen in de big air, maar ook bij zijn terugkeer vanuit Pyeongchang kan de Brit zich nog steeds met volle teugen uitleven in de sneeuw.

De weersomstandigheden op de Britse eilanden zijn dan nog bijzonder kou. Door de erg koele lucht die naar richting Groot-Brittannië wordt geblazen, zakten de temperaturen tot twaalf graden onder nul. En ook de schrik voor zware sneeuwbuien is bijzonder groot. Zo hebben de Britse weerdiensten donderdag nog gewaarschuwd voor lagen van 40 centimeter sneeuw in de hogere regionen van Schotland.

Voor de doorsnee werkmens dus geen fijne tijd om naar het werk te rijden, maar voor Morgan wel de ideale omstandigheden om zijn snowboard nog eens boven te halen. Samen met een vriend en tevens professioneel skiër Paddy Graham gleed hij door de straten van Leigh-on-Sea, een plaats in de Engelse graafschap Essex. Voor de camera’s van Red Bull wist hij er zonder ongelukken het spektakel te verzorgen en door allerlei sprongen uit te voeren en op leuningen te glijden. Minder uitdagend dan hetgeen hij in Zuid-Korea voor de kiezen kreeg, maar dat kon het plezier bij de Brit zeker niet drukken.