Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Sjalotte in Mal: Eén menu, maar op niveau

Sjalotte in Mal: Eén menu, maar op niveau

Foto: Karel Hemerijckx

Tongeren -

Op 30 juni 2015 openden Mathijs Koonen en zijn echtgenote Annette in Mal restaurant Sjalotte. Ze brengen er slechts één menu van drie tot zeven gangen, maar wel op een hoog niveau.

Langoustine, truffel, kalfszwezerik, kaviaar en krab in één menu? Qua productkost kan dat tellen. "Als je weinig personeel hebt, lukt dat", zegt Mathijs Koonen (38). Samen met zijn vrouw zocht hij een pand binnen een straal van een uur rond hun woning in Nederlands-Limburg. In Mal bij Tongeren vonden ze een verkommerd herenhuis, waarin jaren voordien een café en een kruidenierswinkel gevestigd waren.

De restauratie deden ze vrijwel volledig zelf. Vóór ze naar ons land kwamen, zag het Nederlandse ...