Limburgse scheidsrechters tevreden na WK handbal voor scholen

Print
Sint-Truiden - Het Limburgse scheidsrechtersduo Kristof Gilis en Casper Beulakker keerde donderdagavond terug van het WK handbal voor scholen. De Limburgers blikken tevreden terug op het kampioenschap.

Scheidsrechters Kristof Gilis en Casper Beulakker hoopten voor het WK om het tot de kwartfinales te kunnen schoppen. Het beloftevolle scheidsrechtersduo maakte hun ambitie waar. “Gisteren zat ik nog in het vliegtuig en vandaag ben ik al terug aan het werken”, zegt Kristof Gilis. “Het WK was fantastisch en voor ons bijzonder geslaagd. We hebben de kwartfinale tussen Brazilië en Kroatië gefloten. Tijdens het WK kregen we veel tips van de afgevaardigden en collega-scheidsrechters. We hebben veel geleerd en konden die tips ook onmiddellijk omzetten in de praktijk.”

Voor het eerst in hun carrière hebben Gilis en Beulakker, die vorig jaar op het Gala van de Speler en Speelster van het jaar tot beloftevolle scheidsrechtersduo verkozen werden, wedstrijden buiten België gefloten. “Dat was toch wel een bijzondere ervaring”, gaat de Truiense scheidsrechter verder. “We hadden veel respect voor onze collega-scheidsrechters en we voelden tegelijk ook veel respect van hun. Zowel sportief als menselijk was het een geslaagd WK. We hebben vrienden voor het leven gemaakt!”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio