Pat Krimson wil in 2020 stoppen met muziek: “Ik ben tot bijna vijftig procent blind”

Print
Pat Krimson wil in 2020 stoppen met muziek: “Ik ben tot bijna vijftig procent blind”

Pat Krimson lijdt al enkele jaren aan de oogziekte glaucoom: “Ik ben al bijna vijftig procent van mijn zicht kwijt”. Foto: BELGAIMAGE

Pat Krimson, de nineteeslegende achter 2Fabiola, overweegt om in 2020 een punt te zetten achter zijn carrière. “Ik ben tot bijna vijftig procent van mijn zicht kwijt. Als ik nog drie jaar op dit niveau kan werken, is het mooi geweest”, zo verklapte hij op Qmusic.

“Ik overweeg om terug naar de zon te verhuizen. Misschien wordt het Tenerife, maar het kan ook iets anders worden. Ik ben al op veel plaatsen gaan kijken. Het zit er in alle geval aan te komen”, verklapte Pat Krimson aan Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Het avondspitsduo had hem uitgenodigd naar aanleiding van hun wekelijkse podcast ‘De 10 meest gegoogelde vragen over’.

“Ik heb dit jaar al tachtig boekingen voor 2Fabiola en Pat Krimson. Ook in 2019 zullen er nog heel wat shows komen. 2020 zou normaal mijn laatste jaar op het podium moeten zijn. Zo voel ik het althans op dit moment. Tegen dan ben ik 55 jaar en kan ik terugblikken op een muzikale carrière van 35 jaar. Misschien sluit ik nog af met een theatertour waarin ik vertel over mijn leven. Maar daarna is het forever gedaan, tenzij ik me nog te fel amuseer”, zegt Krimson.

Gedeeltelijk blind

Zijn beslissing om te stoppen heeft ook te maken met zijn oogziekte. “Ik heb glaucoom (een oogziekte waarbij zijn oogzenuwen beschadigd is, nvdr.), en daar heb ik het heel moeilijk mee. Intussen ben ik bijna veertig tot vijftig procent van mijn zicht kwijt en moet ik me telkens naar het podium laten begeleiden”, legt Krimson uit. “Er zitten nu twee pompjes in mijn ogen om de druk eruit te halen. Bovendien moet ik maandelijks op controle naar het UZ Leuven. Al kan mijn zicht de komende jaren wel nog achteruit gaan”, aldus nog Krimson.