Kwartfinales ATP Acapulco zijn bekend: Del Potro-Thiem is de uitschieter

Print
Kwartfinales ATP Acapulco zijn bekend: Del Potro-Thiem is de uitschieter

Foto: AP

De Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 9) heeft zich woensdagavond als laatste geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco (hardcout/1.642.795 dollar). Del Potro klopte na bijna 2,5 uur tennis de Spaanse veteraan David Ferrer (ATP 39) in drie sets (6-4, 4-6 en 6-3).

Del Potro kreeg het in de tweede set lastig tegen Ferrer, die beter tegen de Mexicaanse hitte kon. Ferrer had het toernooi in Acapulco ook al vier keer eerder op zijn naam geschreven. Maar in de derde set kwam Del Potro terug, om de partij in een beslissende plooi te leggen met 6-3.

In de kwartfinales wacht voor de Argentijn een confrontatie met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 6), het derde reekshoofd en winnaar in Acapulco in 2016. Thiem versloeg de jonge Canadees Denis Shapovalov (ATP 45) in twee sets (6-2 en 6-3).

In de drie andere wedstrijden bij de laatste acht treft de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 38) de Amerikaan Jared Donaldson (ATP 59), neemt de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP 29) het op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 8) en ontmoet de Amerikaan Ryan Harrison (ATP 60) het Duitse tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP 5). Eerste reekshoofd Rafael Nadal (ATP 1) gaf forfait voor het toernooi na een nieuwe opstoot van zijn bovenbeenblessure.