Hogeschool PXL zamelt 2.000 euro in voor Ethiopië

Print
Diepenbeek - 2.000 euro: dat is de mooie opbrengst van de vijfde Tech4Life-quiz van de hogeschool PXL. Dat bedrag wordt integraal geschonken aan een waterzuiveringsproject in Jimma, Ethiopië.

"Elk jaar steunen we een goed doel in een ontwikkelingsland, veelal een project waarmee we via bachelorproeven, projecten of stages een nauwe band hebben", zegt Marleen Schepers, departementshoofd PXL-Tech. "Dit jaar kozen we voor het Gobez Gobez-project in Jimma (Ethiopië). Niet zo toevallig, want tot afgelopen zaterdag verbleef nog een multidisciplinaire delegatie van PXL-studenten in die stad om samen met Ethiopische studenten nieuwe projectideeën uit te werken."

Binnen het Gobez Gobez-project bouwde Hogeschool PXL de afgelopen tien jaar al heel wat initiatieven uit, gaande van schooltjes over een woodshop tot psychiatrische opvang. Johan Lemmens en Jan Valy (PXL-Healthcare): "Een van de uitdagingen van de toekomst voor Jimma - en bij uitbreiding heel Ethiopië - wordt afvalbeheer en waterzuivering. Daarom starten we in samenwerking met Jimma University en een aantal lagere schooltjes een waterzuiveringsproject op. Daarvoor is deze quizopbrengst al een hele mooie opstart."

46 ploegen trotseerden de Diepenbeekse kou voor een pittige quiz. Quizploeg MVC nam voor het eerst deel en wist meteen te winnen. Zij eindigden voor het gelegenheidscollectief Anti-Filosofisch Front en quizploeg Dox.

 

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio