Kenneth Gabriëls pakt twee keer zilver op Belgisch kampioenschap karate 2018 in Luik

Print
Kenneth Gabriëls pakt twee keer zilver op Belgisch kampioenschap karate 2018 in Luik

Foto: Christa Christa Ruysen

Leopoldsburg - Zaterdag 24 februari 2018 vond het Belgisch kampioenschap Karate All Styles plaats in Luik. Dit is een selectiepuntentornooi dat meetelt voor deelname aan het EK en WK. In totaal streden er zo'n 500 karateka’s uit 79 verschillende clubs voor deze titel in hun leeftijd en gewichtscategorie, zowel voor kata als kumite. Kenneth Gabriëls en zijn zus Céline namen alleen deel aan het onderdeel kumite in de namiddag, ofwel het echte vechten tegen een tegenstander.

Kenneth vocht in de categorie Heren U21 -67Kg. Na twee rondes wist hij op een overtuigende manier en met duidelijke cijfers te winnen. Zo kwam hij in de finale terecht, die hij nipt verloor. Zo haalde hij het zilver al binnen. Daarna moest Kenneth ook nog vechten in de categorie Senioren Heren -67Kg. Daar won hij zijn eerste ronde met duidelijke cijfers (8-0), loodste hij zichzelf ook door de tweede ronde met 4-1 en kwam hij alweer in de finale terecht. Deze finale werd door de scheidsrechters in zijn nadeel beslist, waardoor hij met 5-4 verloor. Ook haalde hij in deze categorie dus het zilver binnen.

Zijn zus Céline, die de hele week ziek geweest was door de buikgriep, nam ook deel aan dit tornooi. Zij greep jammer genoeg nipt naast een podiumplaats, maar werd wel mooi vijfde.

Kenneth en Céline maken deel uit van de Elitegroep van de Belgische en Vlaamse Karate Federatie en zijn lid van Fighting Karate Hasselt. Langs deze weg bedanken zijn hun coaches, sponsors en natuurlijk de talrijke aanwezige supporters. Volgende wedstrijd voor Kenneth is de Serie A Open Austria” van 2 tot 4 maart 2018 in Salzburg. Daar zit hij zoals gewoonlijk in zijn categorie, in de grootste poule die je maar kan denken 182 deelnemers.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio