Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren nieuwste tv-project van breinen achter ‘Bevergem’

Print
Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren nieuwste tv-project van breinen achter ‘Bevergem’

Foto: frank abbeloos

Adil El Arbi en Bilall Fallah zullen voor Vier de nieuwe tv-reeks ‘Grond’ regisseren, het eerste televisieproject van Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha sinds ‘Bevergem’. Dat bericht het weekblad Knack woensdag.

‘Grond’ vertelt het tragikomische verhaal van twee jonge Belgen van Marokkaanse origine, die de begrafenisonderneming van hun vader willen moderniseren. In plaats van Belgische moslims na hun overlijden naar hun land van herkomst te transporteren om ze daar volgens de moslimtradities te begraven, besluiten ze heilige grond te importeren. Zo kunnen ze hier, bij hun familie, begraven worden. Een simpel, maar geniaal idee, waarvoor ze helaas geen financiering vinden. Tot er zich een malafide investeerder aandient, die er extralegale voordelen in ziet.

Producent Lumière kan rekenen op financiële steun vanuit Noorwegen, Frankrijk en Duitsland, en er zou ook al interesse zijn van Netflix. Het Vlaams Audiovisueel Fonds geeft 75.000 euro scenariosteun aan de reeks, die ten vroegste in 2020 op antenne komt.