Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

"Klanten hadden 2 jaar gespaard om bij mij te komen eten"

Mensen van Belang: Roger Souvereyns, peetvader van de Belgische gastronomie

"Klanten hadden 2 jaar gespaard om bij mij te komen eten"

Foto: Luc Daelemans

Aan het eind van het jaar mag de legendarische topkok Roger Souvereyns 80 kaarsjes uitblazen. Het is al bijna 20 jaar geleden dat hij het tweesterrenrestaurant Scholteshof in Stevoort van de hand heeft gedaan. Hier stak niet alleen de fine fleur van Limburg maar ook van ver daarbuiten graag de benen onder de tafel.


Als een Belgische Paul Bocuse kneedde hij een indrukwekkend lange lijst van jonge talenten tot topkoks die vandaag in restaurants verspreid over Europa, tot zelfs in New York en Washington de lakens uitdelen. Volgende maandag, 5 maart is hij eregast op een sterrendiner van Gault&Millau die in Hangaar 58 in Bokrijk de Limburgse editie van hun culinaire gids aan het publiek voorstellen. 

Aan de Kapellensteenweg in Kalmthout, verscholen in het groen ontdekken we het paradijs van Roger Souvereyns ...