Grafschennis in Hamont-Achel: “Hier blijf je weg met zo’n vandalenstreken”

Afgelopen nacht hebben criminelen toegeslagen op het Boskerkhof in Hamont-Achel. Behalve het beschadigen van graven, stalen ze ook ornamenten, vermoedelijk om te verkopen voor de waarde van het ijzer. De laffe daad zorgde voor verontwaardigde reacties.

Bezoeker Jan Hurkmans reageert vol onbegrip: “Dat doe je niet, hier blijf je weg voor zo’n vandalenstreken. De mensen hebben niks dan ongemak ervan en wat hebben ze verdiend met al die vernielingen? Daar hebben ze geen centen mee verdiend. In mijn ogen moesten ze eigenlijk polio krijgen. Kramp, tot ze erbij neervielen. Dat ze ze op konden rapen en wisten wie het gedaan had.” Ook Johanna Bitters is verontwaardigd: “Ik vind het erg dat ze de mensen die hier liggen niet met rust kunnen laten.”

Theo Schuurmans, de burgemeester van Hamont-Achel, ging ter plaatse een kijkje nemen. “Het gaat over ornamenten van metaal die afgebroken zijn. En die zijn verdwenen, we vinden ze niet dus we denken dat dat meegenomen is mogelijk voor metaal. Er zijn ook een aantal andere zaken vernield zoals kaarsjes en herinneringen. Engeltjes en dat soort dingen die op de graven staan. Gewoon vernield.” De stad wacht tot na het weekend met het opruimen om zo alle gedupeerden de kans te geven om de schade op te meten en zelf herstelling uit te voeren als ze dat willen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio