Jaar cel voor Tongenaar die solliciteerde met valse afgesloten contracten

Print
Jaar cel voor Tongenaar die solliciteerde met valse afgesloten contracten

Themabeeld Foto: Iurii Sokolov - Fotolia

Tongeren -

Een 57-jarige Tongenaar die met valse transportcontracten probeerde zijn sollicitatie bij een transportfirma kracht bij te zetten moet een jaar de gevangenis in en een boete van 1.800 euro betalen. Dat heeft de correctionele rechtbank van Tongeren dinsdag beslist. Aan de directeur van SKF Logistics, wiens naam hij in de afgesloten contracten vermeldde, moet hij een schadevergoeding betalen van 1.150 euro.

Nadat de man na een eerdere veroordeling voor valsheid in geschriften en oplichting in 2016 uit de gevangenis kwam, probeerde hij binnen te geraken bij de firma Red/Line op Brucargo. Tijdens zijn sollicitatie beweerde de Tongenaar dat hij contacten had en verschillende contracten had afgesloten met de Tongerse transportfirma SKF Logistics. Op die manier wou hij zijn waarde bewijzen voor de firma Red/Line.

Als bewijs zwaaide hij met e-mails die afkomstig waren van de directeur van SKF Logistics. De directeur van Red/Line deed navraag bij SKF, maar de directie van SKF viel uit de lucht. Bij nazicht van de door de voormalige gedetineerde afgesloten contracten bleek dat die verstuurd werden met een gmail-adres met de naam van de directeur van SKF erin. Uit navraag bij Google bleek echter dat dit e-mailadres door de beklaagde was aangemaakt.