Levensgevaarlijk: durfal waagt zich aan handenstand op 150 meter hoge brug

Print

Levensgevaarlijk: durfal waagt zich aan handenstand op 150 meter hoge brug Video: YouTube

Een Poolse YouTuber heeft zich aan een levensgevaarlijke stunt gewaagd op Humber Bridge, een hangbrug bij de Engelse stad Kingston Upon Hull. Vorige week klom hij op de 150 meter hoge constructie om er een spectaculaire handenstand uit te voeren. Een straffe maar tevens illegale stunt die niet zomaar door de vingers wordt gezien: “Er is een onderzoek lopende.”

De beelden van de man die zich op YouTube ‘BNT’ laat noemen, zijn intussen al meer dan 80.000 keer bekeken. In een video van in totaal vijftien minuten laat hij zien hoe hij ’s nachts eerst op de brug klimt. Tussendoor neemt hij ook rustig de tijd om zich te voorzien van een drankje en een praatje te maken met zijn kijkers.

“Dit is niet zomaar een brug, dit is de hoogste van het land”, stelde de waaghals. “Eerlijk gezegd zou ik hier niet mogen zijn. Vooreerst is hierop klimmen verboden en heb ik ook geen tijd.” Zijn verontschuldigingen houden de Pool echter niet tegen om zich volop te wagen aan de handenstand. Terwijl onder hem de ene wagen na de andere passeert op de snelweg, leeft hij zich uit door twee dikke metalen draden vast te grijpen en prompt zijn benen in de lucht te gooien.

Nultolerantiebeleid

Meteen nadien maakt hij zich uit de voeten. “Aan alle goede dingen komt een einde, laten we naar beneden gaan”, besloot hij. En ook daarbij kiest hij resoluut voor het gevaar. Eerst laat hij zijn rugzak tot op de grond zakken met een touw, waarna hij zelf via twee dikke draden naar beneden klimt.

Het is niet de eerste keer dat de brug wordt gebruikt door klimmers om straffe stoten uit te halen. Daarom heeft de Humber Bridge Board al besloten om ook dit incident van naderbij te bekijken. “We zijn ons bewust van de situatie en zijn een onderzoek gestart”, klinkt het. “We hanteren een nultolerantiebeleid tegenover mensen die op illegale wijze op de brug klimmen. In eerdere gevallen hebben we de daders vervolgd, en ook nu zullen we niet aarzelen om dat opnieuw te doen als dat nodig blijkt.”