Passagier filmt moment dat truck tegen bus crasht: “Alles leek in slow motion te gebeuren”

Print

Passagier filmt dramatisch moment dat truck tegen bus crasht: “Alles leek in slow motion te gebeuren” Video: KameraOne

Een zwaar verkeersongeluk op Coquihalla Highway, een snelweg in de Canadese provincie Brits-Columbia, heeft veel chaos veroorzaakt. In totaal raakten zes voertuigen betrokken bij het ongeval, maar het was vooral een botsing tussen een bus vol reizigers en een truck die voor veel paniek zorgde. Een van de passagiers kon een video maken van het moment dat beide voertuigen tegen elkaar botsten.

Het was het gladde wegdek dat de problemen veroorzaakte. “De wegen waren aanvankelijk goed berijdbaar, tot we Merritt bereikten”, vertelde Lacey Shepherd, een van de passagiers in de bus. “Het begon hard te regenen, en door de koude werden de wegen spekglad. Nadat we een bocht hadden genomen, zagen we enkel nog een heleboel voertuigen die al eerder in de problemen waren geraakt. Op tijd remmen was niet meer mogelijk.”

Toen ook de bus dreigde aangereden te worden door aanstormend verkeer, haalde Shepherd haar smartphone boven. “Enkele vrachtwagens konden ons nog net ontwijken, maar voor een andere truckchauffeur was het te laat”, aldus de dame.

29 gewonden

De paniek was logischerwijze groot. Op de amateurbeelden valt te horen hoe een heleboel mensen begonnen te roepen toen de truck hen aanreed. Ook enkele momenten van de reddingsactie kon Shepherd vastleggen. “Alles leek zich in slow motion af te spelen, alsof het niet echt was”, zei ze. “Het gebeurde zeer traag, tot er in de bus plots paniek uitbrak.”

Een woordvoerder van Provincial Health Services Authority meldde achteraf dat 29 personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. 136 anderen raakten niet gewond, maar werden begeleid naar een noodopvang in de stad Hope om te bekomen van de schok. Door de crash moest de weg ongeveer zeven uur afgesloten worden in beide richtingen.