Limburgs goud en zilver voor Kampse gymnasten

Print
Limburgs goud en zilver voor Kampse gymnasten

Foto: Nathalie Verachtert

Leopoldsburg - Op de afgelopen Limburgse kampioenschappen toestelturnen behaalden Femke Verboven (B12) en Ella Viekevorst (C12) uit Leopoldsburg respectievelijk zilver en goud.

Als eerste kwam Ella Viekevorst in actie in de categorie C12. Met hoge scores op elk van de vier toestellen - grond, sprong, brug met de ongelijke leggers en balk - verdedigde ze haar titel. Zo werd ze overduidelijk voor de tweede opeenvolgende keer Limburgs kampioen. In de Vlaamse allround competitie kwam ze hiermee ook meteen op de eerste plaats te staan.

Haar vriendin Femke Verboven turnde later in B12 eveneens een schitterende wedstrijd. Dankzij haar geweldige grond- en brugoefening wist ze de tweede plaats in het kampioenschap te pakken en bijgevolg het zilver te veroveren in haar categorie. Ook haar scores lagen zeer hoog, waardoor ze op de derde plaats in de Vlaamse allround competitie belandde.

De twee vriendinnen, die sinds dit schooljaar bij Moed en Volharding Berkenbos trainen, hebben zich door deze puike resultaten ook meteen verzekerd van een deelname aan de Vlaamse kampioenschappen in mei.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio