© BELGAIMAGE

Guido wordt gigolo in ‘Familie’: “Heel herkenbaar”

Heel wat ‘Familie’-kijkers vinden het wel erg ver gaan dat Guido, het personage van Vincent Banic, de wereld van de betaalde liefde verkent om zijn schulden af te betalen. De acteur zelf stelt zich een pak milder op en noemt het een “realistische en zelfs herkenbare verhaallijn.”

nkdr

In ‘Familie’ zagen we al hoe Guido inging op een voorstel van Griet om tegen betaling mee te gaan naar een receptie. Niet veel later deed ze hem een tweede aanbod: voor nog meer geld zou Guido haar vergezellen naar de sauna. Maar ook daar stopte het niet. Nu wil Griet hem ook betalen om met haar naar bed te gaan.

Verschillende kijkers geven aan dat het allemaal wel erg ver gaat, maar acteur Vincent Banic is het niet met hen eens. “Dat mijn personage een gigolo wordt, vind ik zelf ook heftig”, vertelt die aan Dag Allemaal. “Maar ik vind het wel realistisch. Als je met je rug tegen de muur staat, doe je soms rare dingen.” En een boete van 32.000 euro voor heling van gestolen goederen, zoals Guido er eentje opgelegd kreeg, dat kan natuurlijk al tellen in de afdeling ‘rug tegen de muur’.

Ook in het echte leven kreeg Banic wel eens een voorstel in die richting. “Mannen en vrouwen die er iets beter dan gemiddeld uitzien, krijgen soms vreemde voorstellen. Enkele jaren geleden sprak een vrouw mij aan op een feestje. Zonder er veel tralala rond te maken, zei ze dat ze één nacht met me wilde doorbrengen en daar heel veel voor overhad.” Een aanbod waar Banic overigens vriendelijk voor bedankte: “Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om op dat soort avances in te gaan. Ik ben geen gigolo hé.”