Sjaloomrestaurant met Oeganda in de kijker

Print

Lommel-Werkplaatsen

Lommel - Jaarlijks organiseert de Sjaloom Werkgroep van Lommel Werkplaatsen een solidariteitsmaaltijd ten voordele van Broederlijk Delen.

Bij het onthaal werd een 'aperitiefje van ongelijkheid' aangeboden: een presentatie van diverse wijnen uit de wereldwinkel ter promotie. Aan tafel werd een (h)eerlijk driegangenmenu voorgeschoteld: lekkere maissoep, semur babi (stoofvlees) met Atjar Tjampoer (witte kolen) en als afsluiter een exotische salade van vers fruit.

Ondertussen konden de aanwezigen kennismaken met Grace uit Oeganda via de DVD van Broederlijk Delen, die vroeger voor een hongerloon moest gaan werken om haar gezin één maaltijd per dag te kunnen geven. Dankzij Broederlijk Delen kon zij haar toekomstdroom uittekenen, een eigen maniokhandeltje beginnen, en op die manier haar toekomst verbeteren.

Na de maaltijd kon iedereen de stand van de wereldwinkel bezoeken en de nodige inkopen doen. Een hartelijke dank aan alle vrijwilligers (keuken- en zaalpersoneel) die het hele gebeuren in goede banen leidden en de aanwezigen lieten genieten van een heerlijke maaltijd, gezellige sfeer en de nodige info over Broederlijk Delen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio