BK veldlopen. D’Hoedt pakt derde nationale titel, de eerste in de korte cross

Print
BK veldlopen. D’Hoedt pakt derde nationale titel, de eerste in de korte cross

Foto: BELGA

Jeroen D’Hoedt heeft zondag in het Park van Laken zijn derde nationale titel veroverd. Het was voor D’Hoedt de eerste keer dat hij de driekleur mocht ontvangen voor de korte cross. D’Hoedt haalde het na een spannende sprint met Luikenaar Oussama Lonneux.

“Ik was een beetje verrast door de snelle start van Pierre-Antoine Balhan”, opende D’Hoedt, die vorige week in Rotselaar voor het eerst dit seizoen een korte cross verloor, na afloop. “Ik heb me de eerste ronde kalm gehouden. Tijdens de eerste afdaling heb ik het initiatief genomen en zijn we teruggekomen tot bij Balhan. Die trok bergop nog even door, maar samen met Philip Cortvriendt ben ik kunnen terugkeren. In de spurt begon Oussama Lonneux van ver, waardoor ik me goed kon voorbereiden op de jump. Ik denk dat we een mooi spektakel hebben geleverd. Ik ben blij met mijn eerste titel in de korte cross.”

D’Hoedt neemt over drie weken deel aan de Ekiden in Gent. In april last hij een stage in in de Verenigde Staten, om zich voor te bereiden op de Europese kwalificaties voor de 3.000m steeple. Zijn eerste steeple loopt hij op 3 mei in Stanford.