Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

zaterdag 24 februari 2018 - Diepenbeek
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Ilse Pipeleers bracht de partij donderdag op de hoogte van haar beslissing. “Alle pistes liggen opnieuw open”, klinkt het nu. ld

Ilse Pipeleers toch geen lijsttrekker Open Vld

Ilse Pipeleers (43), die in oktober werd voorgesteld als lijsttrekker van Open Vld in Diepenbeek, trekt zich terug. Pipeleers, die ruimer bekend werd van haar columns in deze krant als borstkankerpatiënte, haakt af omwille van gezondheidsredenen. Een zware klap voor de liberale familie, die eerder al schepen Prevot zag overstappen naar CD&V. Of senator Lode Vereeck nu de handschoen zal opnemen? “Alles is opnieuw open”, zegt partijvoorzitter Willy Blendeman.

Maurits Vande Reyde (links) en de andere leden van Open Diest kregen vorige maand 3.000 kijkers op de livestreaming. hbvl

Vld-jongeren mogen raad niet meer live uitzenden

De jongeren van Open Diest (Vld-jongeren) mogen de gemeenteraad van maandag niet live op het internet uitzenden. Vorige maand hadden ze dat – met toestemming van de stad – voor het eerst gedaan, maar nu geeft het stadsbestuur geen toelating. De meerderheid werkt aan een eigen livestreaming tegen juni.

 Photo News

Gouverneur stelt rol van burgemeester in vraag na klacht N-VA

“De gemeenteraad bepaalt altijd zelf haar agenda en daar mag niet van afgeweken worden.” Dat is volgens de Hasseltse N-VA de conclusie van de gouverneur nadat de partij een klacht had ingediend tegen het Hasseltse stadsbestuur. Dat wilde, na een tussenkomst van burgemeester Nadja Vananroye (CD&V) in oktober, geen stemming over drie punten die door N-VA geagendeerd waren.

Benny ClaesHBvL

Open Vld gooit handdoek