Maasmechels jeugdvoetbal roept op tot één maand zonder frisdrank

Print
Maasmechels jeugdvoetbal roept op tot één maand zonder frisdrank

Foto: Photo News

Geen Cola, Fanta, Ice-Tea of Sprite. Naar het voorbeeld van Tournée Minérale, één maand zonder alcohol, komt er nu een vervolg vanuit Maasmechelen: Tournée Sportive Minérale. Samenwerking Maasmechelse Jeugdvoetbal daagt alle Maasmechelse (jeugd)voetballers uit om vanaf 1 maart een maand geen druppel frisdrank meer aan te raken.

De voetbalclubs trekken met zijn allen de kaart van een gezond en sportief beleid. “Enkel plat -of bruisend water drinken is de boodschap”, klinkt het bij de organisatie. Dit is een eerste stap in een sensibiliseringscampagne om voetbalclubs warm te maken voor gezonde voeding en drank.

TVL-presentatrice Annemie Ramaekers, moeder van twee voetbalzonen Daan (11) en Stan (9), wordt ambassadrice van het project. Zij trok een tijdje geleden al aan de alarmbel. “Na elke wedstrijd worden die voetballertjes volgepropt met gesuikerde dranken, pizzapunten en ander vitaminearm fastfood. Ik stuur mijn kids naar de sportclub om iets aan hun conditie te doen. Niet om hen dikker naar huis te zien komen dan ik hen heb zien vertrekken”, klaagde ze aan in een column.

Ook acteur Henny Seroeyen, fitnessgoeroe en bekend als agent Robin in de VTM-serie ‘De Buurtpolitie’, is als ambassadeur betrokken bij de campagne. Samen met Ramaekers zal hij komende dinsdag aanwezig zijn bij de ondertekening van het charter in het gemeentehuis van Maasmechelen.