Podiumplaatsen voor G-karateclub Leopoldsburg

Print
Podiumplaatsen voor G-karateclub Leopoldsburg

Foto: Karateclub Leopoldsburg

Leopoldsburg - Op zondag 11 februari nam G-karateclub Leopoldsburg deel aan het Belgisch Kampioenschap Para-Karate in Hasselt. Met maar liefst 13 deelnemers zakten wij af naar onze provinciehoofdstad. Onze G-karateka's lieten allemaal zien waar ze zo hard voor getraind hadden. Elke atleet kon zijn of haar kunsten laten zien voor zowel het onderdeel kata als kumite. Sommigen namen ook deel in de categorieën Team kata, kata pairs of kumite pairs.

Kobe Faes en Geert Bogemans wisten in hun categorie de eerste plaats te bemachtigen in de kumite. Zij mogen zich dus Belgisch kampioen noemen. Geert werd eerder dit jaar G-sportman van het jaar 2017 in Leopoldsburg en die titel heeft hij duidelijk verdiend. Alex Riti haalde een derde plaats met zijn kata en een tweede plaats bij kumite. Dimitri Moron haalde bij kumite een mooie derde plaats. In hun categorie was het podium dus volledig gevuld met karateka's van G-karateclub Leopoldsburg.

Zino Rogiers maakte na een lange afwezigheid een fantastische comeback en haalde in zijn categorie de tweede plaats voor Kumite. Onze G-karateka's namen ook deel aan het onderdeel Kata en kumite pairs. Hier laten zij hun kunnen zien samen met een reguliere karateka. Nolle Vannoppen haalde hier de tweede plaats samen met zijn trainer Pascal Faes. Stef Thoné en Zino Rogiers streden eveneens met Pascal Faes, zij haalden in hun categorie de derde plaats. Bij het onderdeel Team Kata moeten 3 G-karateka's synchroon hun kata tonen. Ook hier haalden we prachtige resultaten met onze teams. Sander Martens, Sander Maes en Stef Thoné haalden samen de derde plaats. Bram Nuttin, Nolle Vannoppen en Stef Thoné haalden zelfs de tweede plaats. Omdat de eerste plaats naar een Frans team ging, mogen Bram, Nolle en Stef zich ook Belgisch kampioen Team Kata noemen.

G-karateclub Leopoldsburg heeft dus met twaalf podiumplaatsen een mooie prestatie geleverd. Alle deelnemers gingen moe en voldaan naar huis, met een mooie trofee waar ze heel fier op mogen zijn.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio