VRT excuseert zich voor ‘bloemenhoeren’: “Een misplaatste grap”

Print
VRT excuseert zich voor ‘bloemenhoeren’: “Een misplaatste grap”

Foto: Facebook VRT Nieuws

Een facebookpost van VRT Nieuws doet op internet heel wat stof opwaaien. In de post werd gesproken over de jarenlange traditie van “kussende bloemenhoeren”, verwijzend naar de bloemenmeisjes bij het wielrennen. De VRT heeft in een reactie laten weten dat het om een “misplaatste grap” ging en haar excuses aangeboden.

“Aan de jarenlange traditie van kussende bloemenhoeren op het podium komt een einde”, had de socialemediaredacteur van dienst geschreven bij een compilatiefilmpje van iconische momenten met bloemenmeisjes. De term ‘bloemenhoeren’ schoot bij veel lezers in het verkeerde keelgat. Van “Ik hoop dat dit een foutje is, VRT?” tot #jesuisbloemenhoer: de reacties op het vrouwonvriendelijke woordgebruik zijn niet mals.

De openbare omroep heeft de post intussen verwijderd en zit duidelijk verveeld met de zaak. “Het gaat om een misplaatste grap vlak voor het publiceren van het artikel”, klinkt het in een reactie aan Het Nieuwsblad die ook op Facebook werd gepost. “Dit kan uiteraard niet en wordt intern besproken. VRT Nieuws excuseert zich hiervoor.”