© Sven Dillen

Marthe (K3) over relatie met Viktor Verhulst: “We wisten dat er een drama van gemaakt zou worden”

Marthe van K3 spreekt niet vaak over haar relatie met Viktor Verhulst, en daar heeft ze een heel goede reden voor. “We wisten dat er een drama van gemaakt zou worden”, vertelt ze aan Qmusic-dj’s Maarten en Dorothee tijdens hun podcast ‘De 10 meest gegoogelde vragen over’.

mrra

De dames van K3 zijn enorm populair en het hoeft dan ook niemand te verbazen dat er ook heel wat gegoogeld wordt over hen. ‘Op wie is K3 verliefd?’ is één van de 10 meest gegoogelde vragen. Vooral de relatie tussen Marthe en de zoon van Gert Verhulst, Viktor, trekt de aandacht. Heel wat mensen kunnen het niet laten om een parallel te zien: nadat vader Gert de rosse en blond van K3 wist te charmeren, ging zoon Viktor aan de haal met de zwartharige.

© carlo coppejans

Maar door de commentaren van andere mensen laat Marthe zich niet doen. Ze is nog altijd smoorverliefd op Viktor. “Ik ben nog altijd heel gelukkig en nog veel verliefder dan in het begin”, verduidelijkt Marthe. Ook de geruchten over een breuk drukt ze meteen de kop in. “We zijn ook nooit uit elkaar geweest!”

Dorothee vroeg zich wel af of Marthe het zich niet extra moeilijk heeft gemaakt door samen te gaan met de zoon van de grote Studio 100-baas. “Moeilijker konden we het onszelf niet maken”, lacht Marthe. “We hebben de boot ook heel lang afgehouden. Het scenario alleen al is goed genoeg om er een film van te maken, het is gewoon lachwekkend. Maar na een tijdje hebben we toch de stap gezet. We wisten wel dat er een heel drama van ging gemaakt worden, maar ik heb nu wel het gevoel dat mensen zien dat het oprecht is. Ik ben heel blij dat we de stap gezet hebben.”

De echte naam van Klaasje

Dat is niet het enige wat fans zich afvragen over K3. Heel wat mensen richten zich tot Google met de vraag: ‘Wat is de echte naam van Klaasje?’. Terecht, zo blijkt. In haar dagelijkse leven gaat ze immers niet als Klaasje door het leven. “Mijn familie noemt mij Alieke, maar mijn doopnaam en dus ook officiële naam is Klaasje Ietje Meijer”, biecht Klaasje op. “Alieke is mijn roepnaam en is eigenlijk een samenstelling van de letters van Klaasje en Ietje, aangezien mijn moeder Klaasje eigenlijk niet zo’n mooie naam vond.”

Maar Klaasje koos er bewust voor om voor de naam Klaasje te gaan toen ze zich inschreef voor ‘K3 zoekt K3’. “Tijdens de zoektocht heb ik bewust gekozen voor de naam Klaasje. ‘Klaasje’ is met een ‘K’ en is ook een meer passende naam dan Alieke. Het besef dat het zo’n enorme impact heeft gehad, is wel pas later gekomen.”

Is K3 fan van zichzelf?

Tijdens de podcast wilden Maarten en Dorothee ook wel eens graag weten of de meiden thuis hun eigen merchandising gebruiken, zoals bijvoorbeeld een brooddoos van K3. “We krijgen wel heel wat merchandising. Zelf gebruik ik een koffiebekertje, maar ik doe er altijd thee in”, lacht Hanne. “Ik geef heel veel weg, maar bepaalde dingen bewaar ik in een grote doos met een roze strik rond.”

Te veel van de hun producten gebruiken, vinden ze maar wat raar. “Ik ga niet onze hoofden in huis ophangen, want ik wil niet iedere avond met K3 naar bed gaan”, vult Klaasje al lachend aan. “Wat ik wel gebruik, is onze eigen polaroidcamera, maar daar heb ik het K3-koord en de K3-stickers afgehaald zodat het niet te kinderachtig is. En soms eet ik ook K3-muesli”, besluit ze.