Karen geëmotioneerd na tegenvallend succes van ‘Karen maakt een plaat’

Print

Karen kreeg het de laatste tijd zwaar te verduren, want haar recentste programma ‘Karen maakt een plaat’ doet de kijkcijfers pijlsnel naar beneden duikelen. De kritiek daarop komt hard aan voor voormalige roodharige van K3. De zangeres reageert nu voor het eerst op de negatieve berichten.

’Nieuwe buren’ en ‘Camping Karen & James’ waren nochtans een groot succes. Het leek wel alsof alles wat Karen Damen aanraakte in goud veranderde. Daarom stonden de verwachtingen voor ‘Karen maakte een plaat’ hooggespannen. Totdat er maar 220.000 mensen afstemden op VIER voor de eerste aflevering en er de tweede keer maar 176.442 kijkers overbleven.

Karen reageert nu tegenover de kritiek die ze over zich heen krijgt. “We hadden het wel voorspeld, maar het komt echt aan”, reageert ze. Vooral de opmerking dat ze het niet solo doet, verbaast Karen. “Ik doe dat niet allemaal zelf, ja. Ik kan niet drummen, ik kan geen pianospelen - of toch niet goed genoeg, ik kan gitaar spelen. Ja, dan ben ik vooral kei hard bezig met de tekst. Ik heb echt niet het gevoel dat iedereen alles voor mij aan het doen is.”

‘Karen maakt een plaat’, woensdag, 20.35 uur, VIER.