Daarom zitten er geen holebikoppels in ‘Blind Getrouwd’

Print
Daarom zitten er geen holebikoppels in ‘Blind Getrouwd’

Tim en Esther. Foto: Blind Getrouwd

Dat er ook dit seizoen geen holebikoppels deelnemen aan ‘Blind Getrouwd’ is zeker geen bewuste zet, verzekert VTM als reactie op een column over het VTM-programma. “Alles staat of valt met een juiste match. Voor minder gaan we niet.”

“Terwijl de helft van Vlaanderen zich vrolijk maakt over Temptation Island, zit de andere helft elke maandag naar een ander verleidingsspel te kijken: Blind Getrouwd”, schreef journalist Sam Feys van De Morgen deze week in zijn column. “Het uitgangspunt is ergens wel mooi, maar je zou wel kunnen stellen dat ‘Blind Getrouwd’ het zich na al die jaren wat gemakkelijk maakt. Er waren meer inschrijvingen dan ooit, maar behalve Esther, met half-Aziatische roots, is de diversiteit in het programma ver te zoeken.”

Feys vraagt zich luidop af waarom er nog steeds geen interraciaal of holebikoppel is opgedoken. Sara Vercauteren, woordvoerster van Medialaan, ontkent dat VTM het zichzelf gemakkelijk heeft gemaakt. “Integendeel, we maken het onszelf juist moeilijk. We laten de mensen enkel trouwen als ze een heel hoge matchingscore hebben”, schreef ze als reactie op Twitter. “Ook holebi’s schreven zich in maar jammer genoeg was de matchingscore niet voldoende. Het zou onkies zijn om hen enkel voor de diversiteit te laten trouwen.”

“Voor het huidige seizoen hebben ongeveer 4.000 mensen zich ingeschreven. Daaruit zijn vijf goede matches gekomen, om maar te zeggen dat er veel inschrijvingen nodig zijn om goede matches te kunnen maken”, vertelt Vercauteren nog aan Flair. “Tussen die 4.000 zaten ook tientallen holebi’s. Ook voor hen werd gekeken naar een mogelijke match, maar de scores waren onvoldoende hoog, waardoor de experten niet hebben toegestaan dat ze zouden trouwen.”

“Conclusie: we hebben veel inschrijvingen nodig om goed te kunnen matchen. Als mensen graag een holebikoppel in het programma willen, moeten holebi’s zich massaal inschrijven. Maar dan nog staat of valt alles met een juiste match. Voor minder gaan we niet.”