Lieven Van Gils geeft talkshowhost die België belachelijk maakte “lik op stuk”, maar moet het meteen bekopen

Print

Tv-zender Eén heeft via Twitter een filmpje gedeeld waarin presentator Lieven Van Gils een Amerikaanse talkshowhost “lik op stuk” geeft omdat hij ons land zondag beledigde. Alleen blijkt “lik op stuk” voor veel kijkers iets te straf uitgedrukt.

John Oliver kon het vorig weekend niet laten. De presentator van de populaire Amerikaanse latenightshow ‘Last Week Tonight met John Oliver’ laat geen kans liggen om met ons land te lachen en noemde België zondag “een walgelijke chocoladegoelag zonder reden van bestaan”.

Oliver heeft het rond 0:40 over België.

Lieven Van Gils lanceerde dinsdagavond zijn eigen antwoord op de beledigingen. Hij richt zich persoonlijk tot Mr. Oliver en heeft het over de bestaansredenen van de Verenigde Staten “waarop wij Belgen alleen maar jaloers kunnen zijn”. Vervolgens haalt hij onder andere de eetcultuur, de gezondheidszorg en politieke leiders aan.

Het fragment was ongetwijfeld gemaakt met de bedoeling om ‘viraal’ te gaan als steek naar de talkshowhost, maar doet nu de ronde om een heel andere reden. Heel wat kijkers voelen zich diepbeschaamd om de povere kwaliteit van het stukje ‘satire’ en sparen hun kritiek niet.