Villarreal-verdediger Semedo opgepakt wegens vrijheidsberoving en slagen en verwondingen

Print
Villarreal-verdediger Semedo opgepakt wegens vrijheidsberoving en slagen en verwondingen

Rúben Semedo, een Portugese verdediger van de Spaanse eersteklasser Villarreal, is dinsdag gearresteerd op verdenking van slagen en verwondingen, en vrijheidsberoving. Volgens een bron dicht bij het onderzoek zou Semedo samen met twee kompanen een man vastgehouden en geslagen hebben in zijn huis in de omgeving van Valencia.

De 23-jarige Semedo werd dinsdagochtend vroeg gearresteerd in zijn woning. Volgens het dagblad Las Provincias zou de voetballer het voorwerp van een aanklacht zijn die op 12 februari werd ingediend door een man die verklaarde “vastgebonden, geslagen en opgesloten” te zijn geweest door Semedo en twee andere mannen in het huis van de speler in Betera, dichtbij Valencia.

Volgens de krant zouden de verdachten, na het slachtoffer opgesloten te hebben in een kamer, diens sleutels afgenomen hebben om in zijn appartement op zoek te gaan naar geld of een voorwerp “dat de betrokken personen schade zou kunnen berokkenen of schuldig zou kunnen maken aan een misdrijf”.

Semedo is niet aan zijn proefstuk toe: de speler werd in november vorig jaar al eens gearresteerd en ondervraagd in een ander dossier: tijdens een bitse woordenwisseling in een discotheek zou de man enkele bedreigingen geuit hebben. Het proces over die zaak is nog hangende.

De voetballer werd in augustus vorig jaar getransfereerd van Sporting Lissabon naar Villarreal. Tot op heden heeft hij vier competitiematchen gespeeld voor zijn nieuwe club, de laatste begin december tegen Barcelona (0-2).