Het moest ervan komen: nipple slip tijdens ijsdansen op Winterspelen

Print

Wat een pijnlijk moment voor het Franse schaatskoppel Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Tijdens hun korte kür in het ijsdansen doken kostuumproblemen op bij Gabriëlla waarbij heel even haar linkerborst werd ontbloot. De Franse favorieten waren danig onder de indruk. “Uiteraard had dit invloed op mijn prestatie...”

Op de tv-beelden viel er weinig te zien van de ‘nipple slip’ maar de korte kür van het Franse schaatspaar had er wel degelijk onder geleden. Al na tien seconden loste de halsboord waardoor het kostuum niet meer strak om het lichaam van Papadakis zat. De 22-jarige liet nauwelijks iets merken tijdens haar optreden op het ijs maar vocht achteraf tegen de tranen na de gênante ontwikkeling. “Dit is me nog nooit overkomen”, stamelde de Française. “Uiteraard had dit invloed op mijn prestatie. Ik probeerde mijn focus te behouden op het schaatsen maar tegelijkertijd wilde ik vermijden dat er ‘iets’ gebeurde.”

Het moest ervan komen: nipple slip tijdens ijsdansen op Winterspelen
Foto: AFP

“Het is frustrerend omdat dit kostuumprobleem ons zeker enkele punten heeft gekost”, voegde haar danspartner Guillaume Cizeron er aan toe. “Dit is niet waar we voor trainen. Toch ben ik trots dat we onze korte kür toch zo goed hebben afgewerkt. We gaan nu proberen dit achter ons te laten en ons te focussen op morgen want we maken nog altijd een kans om te winnen.”

En of! Papadakis/Cizeron beëindigden hun korte kür met een totaal van 81.97 punten. Enkel het Canadese duo Virtue/Moir deed beter met een totaalscore van 83.67, goed voor een nieuw wereldrecord. De vrije kür wordt morgen afgewerkt.

Het moest ervan komen: nipple slip tijdens ijsdansen op Winterspelen
Foto: Photo News