Positieve Rus gelooft in complottheorie: "Geflikt door een ploegmaat"

Print
Positieve Rus gelooft in complottheorie: "Geflikt door een ploegmaat"

Foto: Photo News

Aleksandr Krushelnitckii is het slachtoffer van een complot Dat beweert de Russische curler nadat eerder bekend geraakte dat in zijn urine sporen van meldonium gevonden waren. Hij won samen met zijn vrouw brons in het gemengd dubbelspel.

Krushelnitcki heeft intussen zijn olympische accreditatie ingediend en is naar Seoel afgereisd waar het B-staal zal worden geanalyseerd. Tegen Russische officials heeft hij gezegd dat hij vreest het slachtoffer te zijn van een complot. Een niet-geselecteerde atleet zou hem stiekem het goedje hebben toegediend. Binnen de curlingwereld wordt alvast met verstomming gereageerd omdat niemand het nut van doping binnen de curlingsport inziet. "Je gaat van doping niet beter curlen", is een veelgehoord argument.

De kans is wel groot dat Krushelnitcki en dus ook zijn echtgenote Anastasia Bryzgalova hun medaille zullen moeten inleveren als straks blijkt dat ook het B-staal positief is.

Het Russisch Olympisch Comité is momenteel door het IOC geschorst en kon geen atleten naar de Winterspelen sturen, nadat er de voorbije jaren een door de staat gestuurde dopingorganisatie aan het licht kwam in Rusland. Toch mochten 168 ‘propere’ Russen, onder strikte voorwaarden, als olympische atleten uit Rusland (OAR) naar Zuid-Korea trekken.Bij goed gedrag bestond de kans dat de Russische atleten tijdens de slotceremonie onder de Russische vlag het stadion mochten binnenwandelen. De kans hierop is bij deze alweer gevoelig verkleind.