Elise Mertens in dubbelspel uitgeschakeld op WTA Doha ondanks vier matchballen in supertiebreak

Print
Elise Mertens in dubbelspel uitgeschakeld op WTA Doha ondanks vier matchballen in supertiebreak

Foto: BELGA

Elise Mertens en haar Nederlandse dubbelpartner Demi Schuurs werden donderdag uitgeschakeld in de achtste finales van het WTA-toernooi in Doha (hard/3.173.000 dollar). In 1 uur en 31 minuten moesten ze 6-1, 4-6 en 15-13 de duimen leggen voor de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.

In de eerste set werden Mertens en Schuurs overrompeld door het efficiënte Tsjechische team. Waar Krejcikova en Siniakova nog alle breakpoints konden redden (3/3), lukte dat voor Mertens en Schuurs slechts één keer (1/3). In de tweede set leek het Belgisch-Nederlandse team herboren. Mertens en Schuurs liepen uit tot 1-5, maar vergaten het af te maken, waardoor hun tegenstanders nog tot 4-5 terugkwamen.

Toch wist het duo uit de Lage Landen, dat in die set drie keer een breakpunt benutte, de tweede set nog te winnen en zo een supertiebreak uit de brand te slepen. Daarin ging het hard tegen hard. Vier keer kregen Mertens en Schuurs een wedstrijdpunt, maar ze wisten er niet één van te verzilveren. Voor Krejcikova en Siniakova was de vierde matchbal wel de goede.