WZC Berckenbosch haalt goede oude kamer in huis

Print

Berkenbos

Heusden-Zolder - Strakke interieurs en ergonomische meubels mogen dan wel hip zijn, in WZC Berckenbosch zijn ze het daar niet helemaal mee eens. De bewoners komen uit een hele andere tijd, een tijd waar het net iets meer mocht zijn.

Omdat de bewoners van het woonzorgcentrum en ook de bewoners met dementie zich beter voelen in hun eigen, vertrouwde omgeving, ontstond het idee om een nostalgisch hoekje met oude meubels, beeldjes, enzovoort te creëren. En zo gezegd, zo gedaan! Bewoners die naar wzc Berckenbosch verhuisden en enkele meubels wilden schenken maakten er een knusse ruimte van. Ze waren ook heel blij dat de meubeltjes in het centrum een plaatsje kregen en zo konden heel wat mensen hun steentje bijdragen aan het plan.

Het werd uiteindelijk zo'n succes dat er niet enkel op elke afdeling een knus hoekje ontstond. Ook op afdeling 3, waar de activiteiten doorgaan, werd er een echte goede oude kamer nagemaakt. Met een oude TV, een naaimachine, een prachtige vitrinekast met goed servies, … Een prachtige ruimte waar elke bewoner nu kan wegdromen en mijmeren over hoe het vroeger ook alweer was.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio