Interieur

Een valentijnsboeket gekregen? Zo hou je de bloemen langer vers

Print
Een valentijnsboeket gekregen? Zo hou je de bloemen langer vers

Foto: Shutterstock

"Een valentijn zonder rode rozen is ondenkbaar", zegt een bloemist in de krant. De kans dat vandaag, op Valentijnsdag, een grote ruiker op je wacht, is dan ook best groot. Vlamingen zweren namelijk nog steeds bij de Heilige Drievuldigheid: diner, boeket en lingerie. Maar hoe geniet je nu zo lang mogelijk van die rozen of bloemen die je hebt gekregen? Enkele tips.

Met welke bloemen druk je je liefde uit voor iemand? Juist ja, met één roos of net een dozijn. Maar ook een ander mooi boeketje kan je helpen het hart van iemand te veroveren of is leuk om jezelf cadeau te doen op 14 februari. Wil je er zo lang mogelijk van genieten, dan hou je beter echter enkele tips in het achterhoofd. Charline Kempenaers van Fleurop doet ze uit de doeken.

  • "Eerst en vooral hou je bloemen beter weg uit de warmte, plaats ze dus niet bij een chauffage of in het volle zonlicht achter een raam", vertelt Charline. 
  • "Daarnaast is het belangrijk dat je nu en dan eens het water ververst, want bloemen hebben proper water nodig." 
  • Dat de steeltjes vaak schuin afgesneden worden, is bovendien niet toevallig. Zo kunnen ze meer water opnemen en blijven ze langer in leven. 
  • Dat zakje bloemenvoeding dient trouwens wel degelijk voor iets, vergeet die dan ook niet toe te voegen.
  • Als je rozen hebt gekregen dan onthou je best dit: "Maak dat er geen blaadjes in het water terechtkomen, want die maken slechte voeding aan voor de stengels", klinkt het nog. Rozen houden bovendien van volle vazen, wees dus niet al te zuinig met water.  

Niet te missen