Uitbreiding Efteling staat op de helling

Print
Uitbreiding Efteling staat op de helling

Foto: Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis

Een stevige tegenvaller voor attractiepark De Efteling vandaag. De gemeenteraad van Loon op Zand heeft laten weten dat het morgen het verzoek om eerder te mogen bouwen, niet zal goedkeuren. Daarmee komt de vooropgestelde opening van het nieuwe gedeelte van Reizenrijk in 2020 in gevaar.

De Efteling wil het park graag met 8 hectare grond uitbreiden. Deze zomer zou de gemeenteraad van Loon op Zand beslissen of die uitbreiding mag of niet. Het attractiepark in Kaatsheuvel wil niet zolang wachten en vroeg eerder deze week toestemming aan de gemeenteraad om nu al aan de slag te gaan op de eerste 3 hectare. “Als we daar in 2020 een nieuwe attractie willen openen kunnen we eigenlijk niet zo lang wachten. Een attractie bouwen op nog niet ontwikkelde grond kost namelijk extra voorbereidings- en bouwtijd”, zegt Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Na protest van de ‘Bezorgde Burgers van Kaatsheuvel’, heeft de gemeenteraad nu beslist om de versnelde uitbreidingsplannen niet goed te keuren. “Het is niet verantwoord om nu een overhaaste beslissing te nemen over een onderdeel van het totale ontwerp-bestemmingsplan”, klinkt het.

Over welk type attractie het gaat en hoe die eruit zal zien, is nog niet duidelijk. De nieuwe attractie wordt wel sowieso onderdeel van het huidige Reizenrijk, net zoals bijvoorbeeld Carnava lFestival, Vogel Rok en de Pagode.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio