Veldlopen: podiumabonnee Rens slaat weer toe

Print

Foto: Alfons Kerremans

Lummen - Een nukkige conditie? Een aanslepende blessure? Wat er ook gebeurt, elk jaar slaagt de Lummense kinesist Stefan Rens er opnieuw in om tegen de veldloopkampioenschappen in polepositie te liggen voor de medaillestrijd. Dat hij één van de oudsten in zijn leeftijdscategorie is, declasseert hij door zijn prestaties tot een feit in de marge.

Het zou moeilijk worden dit jaar… maar moeilijk gaat ook. In Bornem, op het Provinciaal kampioenschap (provincie Antwerpen want Rens is bij AC Herentals aangesloten), had hij geen goed gevoel in de benen en daarom vloog hij er ongenadig hard in, want het zou nodig zijn… Blijkbaar was dat mindere gevoel een vals gevoel want de concurrenten in de categorie M45 werden snel teruggeslagen en Rens werd Provinciaal Kampioen.
Rens zou er naar eigen zeggen op het Vlaams Kampioenschap in Rotselaar tegen de prille 45-ers niet aan te pas komen en zich met de kruimels moeten tevreden stellen. Dacht hij. Dus moest hij in Rotselaar extra zijn best doen. En dat deed hij. Ondanks een wroetend wintervirus liep Stefan een hele wedstrijd lang op een 2de of 3de plaats bij de M45. Naar het einde van de wedstrijd toe, naderde hij sterk op de 2de plaats, maar werd zijn 3de plaats bedreigd door een dichter sluipende 4de. Teammaat Wesley Van de Gaer (ook AC Herentals en zoals Stefan Rens eveneens lid van het Running Team Everbeur Connection TEC) vond dat hij zelf niets te winnen of te verliezen had in de categorie M35 en bood Stefan morele steun in de wedstrijd, tot in de eindspurt. Met 1 seconde achterstand op de 2de en 5 seconden voorsprong op de 4de was er terecht sprake van een strijd op het scherp van de snee. Maar het Vlaams brons is binnen en de pijn van de strijd is Stefan tegen dat u dit leest al lang weer vergeten.
Wedden dat hij al plannen aan het smeden is tegen 17 maart, voor het BK in Gesves ?
Foto’s : Yenthe Rens, Sven Janssens, Sofie Heekhout en Wesley Van de Gaer

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio