Georganiseerde stormloop voor reservaties Jong Keukengeweld: “Reservaties blijven iedere minuut stijgen”

Print
Georganiseerde stormloop voor reservaties Jong Keukengeweld: “Reservaties blijven iedere minuut stijgen”

Foto: Shutterstock

8.03 uur, al 2.984 jongeren in de wachtrij voor een tafeltje bij een van de chefs van Jong Keukengeweld. Tussen 8 uur, de start van de reservaties, en 12 uur zijn er al 8.000 couverts gereserveerd. “De wachtrij valt goed mee. De verwerking gaat erg snel. Rond 12 uur staan er nog ongeveer 1.500 mensen in de wachtrij, wat neerkomt op een half uur wachten.”, klinkt het bij Hanne Grégoire van Toerisme Vlaanderen.

Jong Keukengeweld is een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen in oktober en maart voor 49 euro genieten van een driegangenmenu bij een jonge topchef. Voor een restaurant met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betaal je 59 euro.

In totaal zijn er 32.000 couverts beschikbaar. “Momenteel zijn er ongeveer 8.000 couverts gereserveerd. Het aantal reserveringen blijft elke minuut stijgen, zeker de eerste dag.”, aldus Toerisme Vlaanderen. De verwerking via het online reserveratiesysteem gaat erg vlot.

Op de websiteneem je een ticketje in de wachtrij. Je vult je e-mailadres in. Zodra je aan de beurt bent, krijg je een e-mail en kun je reserveren. Wanneer we drie minuten na de opening van de reservaties de reserveringtools openen, zijn we al nummer 2.984 in de rij. We vullen ons e-mailadres in en twee uur later, rond 10 uur krijgen we een ‘go’ om onze reservatie vast te leggen en te betalen.

Georganiseerde stormloop voor reservaties Jong Keukengeweld: “Reservaties blijven iedere minuut stijgen”
Na twee uur wachten kreeg ik een ‘go’ voor de reservatie en betaling. Foto: Www.visitflanders.be

Inderdaad, op voorhand betalen. Het klinkt misschien vreemd om je avondje wining and dining af te rekenen nog voor je het restaurant binnenstapt, maar voor jongeren wordt het stilaan normaal. “Jongeren zijn fervente onlineshoppers. Concerttickets, reizen, … dat wordt allemaal op voorhand betaald. Dit zien we ook terugkomen in restaurants wereldwijd. Het maakt een bezoek ook lekker relax: je hebt op voorhand betaald en je kan dus op het moment zelf nog beslissen of wat extraatjes wilt”, zegt Grégoire van Toerisme Vlaanderen.