Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hasselaar ontwikkelt app die verborgen epilepsieaanvallen van zoon (13) detecteert

“Lampje brandt als Daans hersenen in pauze gaan”

Hasselaar ontwikkelt app die verborgen epilepsieaanvallen van zoon (13) detecteert

Daan Buckinx (13) test de Epihunter-app in de klas. “Daan vindt niet de stille epilepsieaanvallen het vervelendste, wel dat mensen boos op hem worden omdat ze denken dat hij niet oplet”, zegt papa Tim. Foto: Sven Dillen

Hasselt -

Niet de epilepsieaanvallen op zich vindt Daan Buckinx (13) uit Hasselt het vervelendste. Wel dat mensen boos op hem worden. “Want Daan heeft stille aanvallen die je niet ziet”, legt papa Tim uit. “Soms lijkt het dan alsof hij treuzelt of niet oplet, waardoor wij – zijn ouders – of zijn leerkrachten onterecht boos op hem zijn.” Op vraag van Daan ontwikkelde papa Tim de app Epihunter. “Er gaat een lampje branden als Daans hersenen in pauze gaan”, zegt Tim. “In de toekomst willen we de app ook op medisch vlak gebruiken. Dankzij de data kan de neuroloog zien wat er in zijn hersenen gebeurt.”

Maandag, 12 februari is Internationale Epilepsie Dag. Eén procent van de wereldbevolking heeft epilepsie. Bij 15 procent van hen gaat het om stille aanvallen. Zoals Daan (13) uit Hasselt.

“ ...