Tafeltennisclub Herckenrode Kuringen gastheer voor SVS

Print

Tuilt

Hasselt - Reeds meer dan 25 jaar worden er in de tafeltennishal van Herckenrode kinderen van de Hasseltse lagere scholen ontvangen voor een woensdagnamiddag sporten (tafeltennis) onder leiding van de Stichting Vlaamse Schoolsport.

En ook vorige week woensdag was het weer zover. Meer dan 40 jongens en meisjes uit het 5de en 6de lager basisonderwijs speelden op 14 speeltafels een heus tafeltennistornooi.
Het geheel stond onder leiding van enkele leerkrachten komende uit vijf Hasseltse deelnemende scholen en de sportmonitoren van de Stichting Vlaamse Schoolsport.
De kleine sporters waren afkomstig uit “GO! Het Klein Atheneum Hasselt”, het “SBS Kuringen”, de
“Kath. Jenaplanschool De Krullevaar Hasselt, de Hasselbraam Hasselt”, en de “Kindercampus Godsheide” .
Wanneer na afloop verschillende spelertjes als laureaten werden gehuldigd, konden ze rekenen op een luid applaus en werd hen een medaille overhandigd als aandenken.

Onder de deelnemertjes zaten zonder twijfel tafeltennistalenten met de ambitie om Jean-Michel Saive later op te volgen.
Het is natuurlijk mogelijk dat die ambitie kan vervuld worden, want de tafeltennisclub Herckenrode organiseert het ganse sportjaar door (met een kleine onderbreking van juni tot eind augustus) initiatie tafeltennis voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar tot 12 jaar in hun tafeltennishal, gelegen in de Roverstraat te Tuilt.
Deze initiatietrainingen gaan door iedere woensdagmiddag van 18u30 tot 20u en iedere zaterdag in de voormiddag van 10u tot 11u30, en dit nog tot einde mei.
De initiatietrainingen starten opnieuw de eerste zaterdag van september, zijnde de “gratis sportmaand”.

Voor iedereen die eens graag de jeugdige tafeltennissers aan het werk wil zien is van harte welkom op de 'Jeugdbeker Menno Bollen', zondag 18 februari vanaf 10u in de tafeltennishal te Tuilt.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio