Internationaal kunstenfestival voor jong publiek

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - Het startschot 21ste editie van het Krokusfestival is gegeven. Er worden niet minder dan 12.000 bezoekers verwacht die er 110 professionals uit 21 landen kunnen zien, horen en hun acts mee beleven op verschillende locaties in Hasselt.

Het Krokusfestival 2018 staat in het teken van Let’s Play. Krokus wil een ode brengen aan het spel. Het spel van het kind, van de artiest, van de programmeur, van de ouders. Het wil een pleidooi zijn voor ‘risicovol spelen’, voor uitdagende speelplekken en speelvormen. Dat kan alleen als ook de ouders afstappen van zekerheden en het vrije spel in al zijn vormen toelaten. Zo eindigen we waar alles begint: met het risico van de artiest die de kunsten voor jong publiek serieus neemt, dat wil zeggen, gelaagd en multi-interpretabel.
Een hele bijzondere locatievoorstelling, in de slaapkamer van een kind (8+) bij hem of haar thuis. Dat is de meest persoonlijke, de intiemste, de eigenste plek. Hier gaat de deur dicht, het dagboek open, de ogen dicht, de PC open, de gedachten dicht (of open). Hier staat niets of niemand tussen ‘ik’ en ‘ik’, tussen ‘ik’ en ‘iedereen’.
Vele voorstellingen zijn speciaal voor kinderen bedoeld maar ook ouders en ouderen gaan de producties bijzonder op prijs kunnen stellen. Op Let’s Play staat blijkbaar geen leeftijd. Het Krokusfestivan loopt tot en met 15 februari. Tickets: ccha.be of 011 22 99 33

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio