Opnieuw spurtzege voor jonge Fransman, Alexandre Geniez blijft leider in Ronde van de Provence

Print
Opnieuw spurtzege voor jonge Fransman, Alexandre Geniez blijft leider in Ronde van de Provence

Christophe Laporte (Cofidis) heeft de eerste etappe in de derde editie van de Ronde van de Provence (cat. 2.1) gewonnen. Na 165,9 kilometer van Aubagne naar Istres bleef de 25-jarige Fransman in een massasprint de Roemeen Michael Grosu en zijn landgenoot Pierre Barbier voor. Jonas Van Genechten was met een negende plaats beste Belg.

Proloogwinnaar Alexandre Geniez (AG2R) behield de leiderstrui. In de stand, waarvan de top dertien volledig Frans is, heeft hij twee seconden voorsprong op Sylvain Chavanel en Laporte. Van Genechten is als negentiende op veertien seconden één van drie niet-Fransen in de top twintig.

Na zo’n vijf kilometer kreeg de vroege vlucht vorm. Jérôme Mainard, Marco Bernardinetti en Diego Pablo Sevilla Lopez kregen ruim 3:30 bonus van het peloton, waarin AG2R controleerde voor leider Geniez. Op 20 kilometer was de voorsprong onder de minuut gedaald. Jéremy Maison wou de sprong naar voren maken, maar werd snel weer opgeslokt door het peloton. Wat later zou de kopgroep hetzelfde lot ondergaan. In een bochtige finale sprintte Laporte naar zijn tweede overwinning van het seizoen. In de Ster van Bessèges (2.1) won hij vorige week de tweede rit. .