HBvL test: Hollandse frikandellenvlaai oogst succes bij Limburgers

Print

Video: Spa

Hasselt -

Gisteren trokken we naar de Grote Markt in Hasselt voor een nieuwe HBvL-smaaktest. In de aanbieding: de Hollandse frikandellenvlaai. De lekkernij is uitsluitend van vrijdag 9 februari tot zondag 11 februari te vinden in Aldi Nederland ter gelegenheid van carnaval. De campagne was in het verleden al een enorm succes bij onze noorderburen, maar ook de Limburgers kunnen de frikandellentaart smaken.

De allereerste frikandellenkoek ontstond, naar aanleiding van een jarige kennis, in de oven van Bakkerij Engels uit Grubbenvorst. Aldi Nederland zag een opportuniteit en is hiermee de initiatiefnemer van dit enigszins gewaagde project. Laetitia Gruwel, de persverantwoordelijke van Aldi Nederland, vertelt ons dat het frikandellengebak een serieuze winner is. “Bij onze vorige frikandellenactie op 11 november gingen de taarten in een mum van tijd over de toonbank. Je moet er dus snel bij zijn. Daarom besloten we om nu met carnaval weer een eenmalige actie te doen’, aldus Gruwel.

De perswoordvoerder ziet de hartige vlaai gemaakt van massa’s frikandellen, brooddeeg en currysaus wel niet in het vaste aanbod terechtkomen. “Het is nog te vroeg om daar een definitieve uitspraak over te doen, maar uit het verleden blijkt dat zulke relatief korte acties wel werken. Dat is waar het om draait natuurlijk” , besluit Laetitia Gruwel.

Lees meer over Uit Eten en Drinken in Limburg