Mode

Zo blijft je lingerie langer mooi

Print
Zo blijft je lingerie langer mooi

Foto: Marie Jo

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van mooie BH’s, sexy slipjes en comfy sport-BH’s. Maar hoe was en bewaar je deze delicate items nu het best? Met deze tips blijft je lingerie langer mooi!

(Hand)was je lingerie met zorg

Dé eenvoudigste manier om je lingerie langer mooi te houden? Was met de hand! Vul een plastic bak met warm water en een zacht wasmiddel en laat even inweken. Let op dat je nooit wrijft of uitwringt, dat beschadigt de fijne stoffen en beugels van je lingerie.

Leg je items plat op een rek om te drogen zodat ze niet kunnen uitrekken. De droogkast is een echte boosdoener voor je lingerie!

Liever in de wasmachine ?

Geen tijd voor een handwasje? Was je lingerie op een wolprogramma (maximum 30 graden). Sluit altijd de haakjes van je BH vooraleer je hem in de wasmachine steekt, zo geef je scheurtjes en gaatjes geen kans.

Gebruik altijd een apart waszakje voor je lingerie! Het zou zonde zijn als knopen, ritsen of wrijvingen je stukken zouden beschadigen. Ook als je met de machine wast mag je je lingerie in geen geval in de droogkast steken.

Je lingerie op de juiste manier bewaren? Dat doe je zo

Lingerie blijft het langst mooi als je ze niet alleen juist wast, maar ook bewaart. Hebben je BH’s een zachte padding? Schuif ze dan achter elkaar, zo behouden de cups hun vorm. Stevige, voorgevormde BH’s leg je best achter elkaar (in hun volledige lengte) of op elkaar, plat in een lade.

Delicate broekjes? Vouw ze netjes op en maak kleine stapeltjes (te zware stapels doen het materiaal van je slipje verzwaren en sneller verslijten). Tip: draag je BH nooit langer dan vier dagen op rij. Zweet tast namelijk de elastische stoffen in je BH aan!

Sportbeha's: een geval apart

Nu weet je perfect hoe je met delicate lingerie moet omgaan, maar what about sportbeha's? Het perfecte exemplaar is resistent tegen intense lichaamsbewegingen en veelvuldig wassen. Sportbeha's zijn iets steviger dan bijvoorbeeld fijne bralettes, dus de wasmachine kan geen kwaad als je exemplaar gemaakt is van lycra, elastan of spandex.

Steek je sportbeha's in een apart waszakje en gebruik een programma voor fijne was. Sport BH’s drogen vrij snel (door de sneldrogende, synthetische materialen), dus vermijd de droogkast. Je sportbeha bewaren? Vul de cups met enkele propjes zakdoeken, zo blijft de vorm een stuk beter in model. Last but not least: vervang je sportbeha na ongeveer 6 maanden om een optimale ondersteuning te garanderen.