Man smeert uitwerpselen op muren en riskeert 42 maanden cel

Print
Man smeert uitwerpselen op muren en riskeert 42 maanden cel
Turnhout -

Willy I. (63) uit Turnhout bakte het letterlijk bruin. Hij smeerde in de politiecel zelfs zijn uitwerpselen uit op de muren.

De Turnhoutenaar moest zich vrijdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden in vier dossiers voor een waslijst aan feiten. Hij werd beticht van onder meer opzettelijke slagen en verwondingen, inbraken, weerspannigheid en smaad.

“Deze man terroriseert al geruime tijd de buurt. Hij heeft een strafblad om u tegen te zeggen en liep eerder al twintig veroordelingen op voor de strafrechter”, zei substituut Sofie Bruyninckx. “Hij heeft lak aan de politie, regels en het systeem. De maatschappij moet worden beschermd. Een effectieve celstraf van 42 maanden is op zijn plaats.”

De verdediging bekende dat de beklaagde een jaar lang “opstandig” was geweest. “Mijn cliënt is een apart persoon met een beladen strafregister. Hij is een product van een opvoeding waarbij hij meer slaag dan eten heeft gekregen. Hij had schrik van zijn vader”, zei meester Andy Boermans. “Ik vraag om een werkstraf. Hij heeft geen sociaal vangnet.”

De advocaat wees ook een wijkagent met de vinger. “Ik ga hier geen uitlokking pleiten, maar de inspecteur had meer dan gewone interesse voor hem”, zei meester Boermans. “Hij benaderde mijn cliënt vaak op dictatoriale wijze.”

De aanklager beet fel van zich af. “Het is niet eerlijk de inspecteur de schuld te geven. De beklaagde ziet een complot tegen hem. Maar hij deinsde er zelf niet voor terug om in de politiecel uitwerpselen op zijn handen te doen en uit te smeren op de muren.”