Politie neemt 65 puppy’s in beslag bij broodfokker

Print
Politie neemt 65 puppy’s in beslag bij broodfokker

Foto: MaTi

De politiezone Grens heeft donderdag 65 puppy’s in beslag genomen bij een broodfokker in Essen.

Agenten vielen donderdag binnen bij een broodfokker voor een huiszoeking. Er zouden in het verleden ook al puppy’s zijn weggenomen bij dezelfde fokker. De hondjes werden overgebracht naar dierenasiel Canina. Daar krijgen ze de nodige zorgen.

“Het is op dit ogenblik alle hens aan dek”, zegt vrijwilliger Gert Verheyen. “Het gaat om 65 puppy’s waarvan het jongste hondje amper vier weken oud is. Normaal gezien blijven zo’n hondjes minstens acht weken bij hun moeder. Wij hebben er onze handen vol mee. Ze zijn nog niet zindelijk. Het gaat om Franse buldogs en enkele mopshonden.”

Wie een hondje wil adopteren, moet wachten. “We kunnen niet iedereen binnenlaten”, zegt Verheyen. “De honden hebben een stresserende ervaring achter de rug. Het is belangrijk dat ze tot rust kunnen komen. Zolang het onderzoek loopt, worden er geen hondjes geplaatst. Het is mogelijk dat de dieren terug naar de fokker gaan of elders worden ondergebracht. We vragen dan ook met aandrang om de komende dagen niet langs te komen. Als we een warme thuis zoeken voor de dieren, zullen we dit via de media communiceren.”