Facebook test afkeurknop voor berichten

Print
Facebook test afkeurknop voor berichten

Foto: EPA-EFE

Facebook is momenteel met een select groepje tester aan het aftoetsen of ze binnenkort met een ‘afkeurknop’ op de proppen komen. Zelf willen ze het geen ‘dislike’-knop noemen. “Het is enkel een manier om aan te geven wat je niet leuk vindt.”

De social netwerksite bevestigde het nieuws aan de Amerikaanse site TechCrunch. Het is niet zeker of de knop er komt. Zo liet oprichter Mark Zuckerberg in het verleden weten geen fan te zijn van een dislike-knop omdat ze dan “een kloon van Reddit zouden worden”. Niet veel later kwam de sociale netwerksite daarom met nieuwe reacties aanzetten zoals het hartje en de lachende emoji. Toch lijkt de vraag naar een afkeurknop bijzonder groot te zijn, gezien de tests die momenteel uitgevoerd worden.

In tegenstelling tot Reddit zal een bericht met veel afkeuren niet lager op iemands wall verschijnen. Facebook beweert dat ze de button vooral willen uitproberen om hun gebruikers beter te leren kennen en erachter te komen wat ze niet leuk vinden en waarom: omdat het misleidend, irrelevant of beledigend.