Celebs

George Clooney en Amal praten voor het eerst samen over de Iraakse vluchteling in huis

Print
George Clooney en Amal praten voor het eerst samen over de Iraakse vluchteling in huis

Foto: You Tube

Sinds de tweeling is het opvallend stiller rond George Clooney en Amal, maar nu gaven ze toch samen een tv-interview over de Yezidi-vluchteling die ze afgelopen jaar in huis hebben verwelkomd.

In een Skype-interview met David Letterman vertellen George Clooney en Amal meer over de vluchteling die ze afgelopen jaar in huis mochten verwelkomen.

George en Amal staan allebei bekend om hun strijd tegen onrechtvaardigheid. Zo ontmoette mensenrechtenadvocaat Amal duizenden Yezidi-genocide slachtoffers in een onderzoek van het Internationaal Strafhof tegen IS. "En daar heb ik ook Hazim ontmoet", vertelt ze in het interview. "Hij overleefde een aanslag op een bus in Mosul, was alles kwijt en blies me toch omver met zijn moed en hoop. Hij wil rechtvaardigheid, geen wraak." 

"Hij werd bijna neergeschoten omdat hij in Mosul wilde studeren en vertelde me over zijn grote droom om in de Verenigde Staten naar de universiteit te gaan. Op dat moment wisten we dat we die jongen konden helpen", vertellen George Clooney en Amal in het interview.

Hazim Avdal studeert aan de universiteit van Chicago en woont bij de Clooney's in Kentucky. En daar is het ondertussen goed druk, sinds George en Amal in juni ook nog eens de tweeling Ella en Alexander mochten verwelkomen. 

"Ik ben geweldig trots op mijn vrouw", zegt George Clooney nog in het interview. "Ze is niet alleen een prachtmens, maar ook nog eens een fantastische mama. Als ik haar bezig zie, kan ik alleen maar trots zijn, en voel ik me ook tegelijk heel erg klein."  

 

Niet te missen