HBvL test: minder suiker in muesli, proef je dat?

Print

Video: Pebs en Spa

Genk -

In 2017 haalden de drie supermarkten Colruyt, Delhaize en Carrefour maar liefst 363 ton suiker uit hun huismerkproducten. Vooral producten als ontbijtgranen of frisdranken werden ‘verbeterd’. Maar proef je het verschil tussen een product met meer of minder suiker? Onze journalisten gingen naar Shopping 1 in Genk en schotelden de Limburgers drie soorten muesli voor.

De Crunchy Muesli met appel en de zoetstof stevia van het huismerk van Albert Heijn bevat 7 gram suiker per 100 gram en is daarmee de beste kandidaat van de drie soorten ontbijtgranen. Daarna volgt Cruesli Apple Pecan Nut van Quaker met 17 gram suiker per 100 gram. De absolute top van de hoeveelheid suiker vinden we bij Kellogg’s EXTRA crunchy muesli fruit met 29 gram suiker per 100 gram. Kelloggs’s is met 4,75 euro niet alleen de duurste muesli, maar ook de meest gesuikerde van de drie kandidaat-muesli’s van onze smaaktest.

En het oordeel van de Limburgers? Dat is verdeeld. Velen vonden de meest gesuikerde variant van Kellogg’s toch het lekkerste. De muesli met stevia viel het minst in de smaak.

Lees meer over Uit Eten en Drinken in Limburg