Dansend de wetten van de zwaartekracht tarten kan in deze ‘nachtclub’

Print

Dansend de zwaartekracht tarten kan in deze ‘nachtclub Video: Ruptly

De fuifbeesten onder ons die ervan dromen om eens gewichtloos hun beste danspasjes boven te halen, moesten woensdag in Frankfurt zijn. Twintig fans van het nachtleven kregen daar de kans om de zwaartekracht te trotseren op muziek van deejays Steve Aoki en Armin van Buuren. Het unieke evenement werd op poten gezet door de promotors van BigCityBeats, een bekende naam onder de Duitse fuifnummers.

Twintig jongeren uit alle windstreken stegen woensdag op in Frankfurt met een speciaal vliegtuig voor de unieke ervaring nadat ze een ticket hadden gewonnen door deel te nemen aan een online wedstrijd. Het toestel, een Airbus A310 Zero-G die de promotors leenden bij het Europese Ruimteagentschap, kan de omstandigheden creëren waardoor gewichtloosheid wordt nagebootst. De dansende fuifbeesten waren daardoor in staat om zich volledig te laten gaan.

BigCityBeats startte als een radiozender, maar is ook erg actief als organisator en promotor van talloze feestjes en festivals. Het bedrijf organiseert wel vaker spectaculaire evenementen op bijzondere locaties, maar het zal niet makkelijk worden om nog beter te doen dan deze rave zonder zwaartekracht.